Overleg 2

Werken of stage lopen bij Petersburg Consultants

Wij zoeken technisch talent!

Wil jij samen met ons werken aan de energietransitie…?

… en heb jij een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de techniek? Dan drinken wij graag eens koffie met jou! Wij zijn op zoek naar technisch talent.

 

Stage of afstuderen

Zoek je een afstudeer- of stageplaats? Wij zoeken een stagiair Electrical Engineering en een stagiair Civil Engineering . Doe je een andere studie en heb je een briljant idee voor een (afstudeer)stage bij ons? Laat het ons weten, wij staan open voor jouw suggestie!

Open sollicitatie

Zoek je uitdagend werk in de hoogspanningsbranche? Kijk bij onze vacatures. Of stuur ons jouw open sollicitatie

Werken bij Lievense

Petersburg maakt onderdeel uit van Lievense, een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, infra, water en milieu. Ook Lievense is op zoek naar technisch talent! Bekijk de vacatures bij Lievense

Petersburg onboarding training

Persoonlijke ontwikkeling: dat vinden we van groot belang bij Petersburg Consultants. Elke nieuwe medewerker volgt daarom de Petersburg onboarding training. Leiderschap en vormgeven aan klantrelaties lopen als twee rode draden door deze training heen. Het gaat in de training dus vooral om hóe we de dingen doen en niet zozeer wát we doen.

 

De onboarding training bestaat uit deze workshops:
Module 1              Management Drives

Module 2              Communicatie

Module 3              Leidinggeven aan je zelf

Heb je een sturende rol? Dan is er nog een vierde module: leidinggeven aan anderen.

 

Workshop Management Drives
Leiderschap kun je niet leren, maar je kunt het wel ontwikkelen. Het is een kwestie van durven, uit je comfortzone komen en doen. Ken jezelf, ken die ander en ‘do it’. Leer inschatten welk gedrag wanneer adequaat is.

De workshop Management Drives en de test die daaraan voorafgaat, maken inzichtelijk wat jou en je collega’s motiveert. Dit doen we aan de hand van zes kleuren die staan voor een stijl van leiderschap. Deze gemeenschappelijke ‘kleurentaal’ maken we het bespreekbaar maken van gedrag makkelijker. We kunnen op deze manier de kracht van het team en het individu beter benutten. De kleurentypen zijn te zien via een app op je mobiele telefoon.

 

Workshop communicatie
In de workshop communicatie ga je vervolgens aan de slag met de spelregels bij effectieve, professionele communicatie waarbij je tevens geleerd wordt je inzicht in de “kleurentaal” pro-actief toe te passen.

 

Workshop leidinggeven aan jezelf
Je kent nu je eigen drijfveren en ook die van je collega’s. Dit inzicht kun je toepassen in de manier waarop je communiceert en feedback ontvangt. In deze laatste workshop bespreken we vervolgens een paar basale gedragsregels en inzichten over leidinggeven aan jezelf. Daarnaast word je gevraagd om de koers in je eigen ontwikkeling binnen Petersburg zelf te bepalen. Als gemeenschappelijke taal voor het ‘leidinggeven aan jezelf’ maken we gebruik van de methodiek van Stephen Covey, 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Covey stuurt daarbij aan op samenwerking met collega’s en klanten. De ‘Covey-taal’ maakt directe, maar positief geformuleerde feedback toegankelijk. De taal is universeel en voor elke bedrijfscultuur toepasbaar.

 

Workshop leidinggeven aan anderen
Deze workshop, speciaal voor leidinggevenden, geeft inzicht in het willen en kunnen: ‘Begrijpt de leidinggevende – en heeft hij verbinding met wat de medewerker drijft en kan?’

Voor ‘leidinggeven aan anderen’ is situationeel leidinggeven een basisvorm (gemeenschappelijke taal). Het is de meest universeel aanvaarde theorie op het gebied van leidinggeven.

 

Nieuwe medewerkers over de training:
Wido van der Gaag: ‘De Management Drives persoonlijkheidstest leidt tot een kleurenprofiel dat met name iets zegt over jouw persoonlijke drijfveren en manier van communiceren. Voor mij was het zeker herkenbaar. Via een app kun je zien welk profiel je collega’s hebben. Ik heb de app al een paar keer geraadpleegd. Bijvoorbeeld toen ik met een collega wilde praten over een berekening die in mijn beleving niet klopte. Ik heb toen eerst gekeken welke manier van feedback geven het best paste bij de persoonlijkheid van die collega. En dat pakte goed uit. Ook bij samenwerkingen werkt de test prima. Zo heb ik een goede match met Amar Mobder, we zijn echte sparringpartners. De Management Drives test toonde aan dat onze profielen inderdaad perfect op elkaar aansluiten.’

Martijn Teunissen: ‘Dankzij de kleuren herken je de manier waarop mensen werken en zich gedragen. Wat ik mooi vond om te merken, is dat je mensen gevoelsmatig al benadert op een manier die ze prettig vinden. Bij de één doe je dat direct, bij de ander op een wat rustiger manier. De MDrives is een bevestiging van dit gedrag en biedt je een naslagwerk waarmee je je meer in de materie kunt verdiepen.

De training wordt op een aangename manier gegeven door Paul Land. Hij laat je in je waarde en wil je niet een bepaalde kant op duwen.’

WAT ZEGGEN ONZE MEDEWERKERS?

werken bij petersburg
quint van wieringen

Dit is mijn eerste baan na mijn opleiding. En het bevalt me goed. Ik ben goed ingewerkt en krijg langzamerhand meer verantwoordelijkheden. Het is hier persoonlijk en heel collegiaal, je kunt iedereen iets vragen.

Quint van Wieringen 02/10/17

Onze opdrachtgevers

tennet
prorail
PoR
novec
Gasunie
eneis
Eneco