Neem contact met ons op

Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Consultancy: advies op maat

Onze consultants zorgen samen met onze opdrachtgevers doelen te bereiken in energietransport. Met onze ervaring en expertise dragen we bij in de uitdagingen van de energietransitie. We denken mee en geven gericht advies. Bijvoorbeeld voor aanbestedingen, beheersmethodieken of investeringsvoorstellen.

Onze basis is kennis. We vormen multidisciplinaire teams om antwoorden te vinden op complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van EMC, hoogspanningsconstructies, asset management en warmte. De methodes daarvoor worden ontwikkeld door onze experts en specialisten op het gebied van bijvoorbeeld hoogspanning, software, control systems, constructie en energietechniek.

Onafhankelijk advies
We zijn onafhankelijk en herkennen de belangen van stakeholders. Als consultants analyseren we vraagstukken vanuit meerdere aspecten en vatten de kern van de zaak om vanuit functionaliteiten te werken aan duurzame oplossingen. Voorbeelden van deze vraagstukken zijn:

  • Een klant komt met de vraag: ‘Hoe lang gaat deze hoogspanningslijn nog mee?’ Advies in dit geval kan zijn om een restlevensduurstudie te doen. Een ander voorbeeld is de vraag ‘Wat is meest geschikte methode om deze lijn op te waarderen?’
  • Ook bemiddelen doen we vaak. Bijvoorbeeld tussen een gemeente en netbeheerder TenneT. We wegen belangen af en staan beide partijen bij met onze technische kennis. Wij nemen op dat moment het voortouw en zijn de onafhankelijke derde. (je zei hier ook iets over optimalisatie)
  • De klant komt fenomenen tegen waar geen protocollen voor zijn.
  • Vragen vanuit assetmanagement. Hoeveel moeten we nog investeren in deze asset, hebben jullie een idee? Vaak is er behoefte aan een vertaling tussen het abstracte van assetmanagement en het concrete van engineering. De aannemer wil een praktische oplossing, de assetmanager wil keuzes zien en afwegen. De engineer werkt een keuze uit, maar de stap daarvoor is: hoe kom je tot die keuze? En dan spelen tijd en geld ook nog een rol.
  • Er is een pakket randvoorwaarden, functionele eisen, en het is de klant niet duidelijk wat hem te doen staat.
  • Softwaredevelopment en ontwikkeling van algoritmes.
  • Begeleiding bij aanbestedingen.